KONGRES: 10. OŽUJKA U HOTELU SHERATON, ZAGREB

VEĆ 13. GODINU...

 

O nama


CROATIAN SOCIETY FOR CATARACT AND REFRACTIVE SURGERY (CSCRS)

Hrvatsko društvo za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (Croatian Society of Cataract and Refractive Surgery-CSCRS) osnovano je 2003. godine. Društvo okuplja oftalmologe koji se bave kirurgijom prednjeg očnog segmenta ali i sve one koji su željni razmjene novih znanja, vještina, iskustava i informacija iz oftalmologije.

Primarni cilj društva je okupljanje oftalmologa iz Hrvatske, Europe i svijeta u svrhu edukacije i međusobnog povezivanja s ciljem podizanja kvalitete znanstveno stručnog djelovanja iz područja oftalmološke struke te uvođenje najnovijih europskih i svjetskih trendova liječenja u kliničku praksu.

CSCRS je član Europskog društva za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju (ESCRS). Zahvaljujući tome, članovi CSCRS imaju mogućnost grupnog učlanjenja u ESCRS uz povlaštenu članarinu čime dobivaju mogućnost plaćanja reducirane kotizacije za događanja koja ESCRS organizira te primanje njihovih publikacija.

Također, članovi CSCRS imaju pogodnost plaćanja reducirane kotizacije za događanja koje društvo organizira te pravovremenu informiranost o svim skupovima.

CSCRS svake godine organizira Oftalmološku školu gdje se okupljaju oftalmolozi iz cijelog svijeta. Predavači su renomirani oftalmolozi koji prenose najnovije informacije iz svih polja oftalmologije.

CSCRS organizira i live surgery te mini simpozije u kojim operateri i gosti diskutiraju o najnovijim tehnologijama u kirurgiji prednjeg očnog segmenta.
CSCRS organizira i edukacijske tečajeve kirurgije katarakte za mlade oftalmologe („wet lab“).